Sex la Hollywood : Vedete lesbiene

Atracţia sexuală între fete

O lesbiană este o femeie care are exclusiv atracţie sexuală, afectivă şi romantică spre alte femei. Din acestă cauză, lesbienele sunt homosexuale în orientarea lor sexuală, cuvântul „lesbiană” fiind echivalentul feminin al cuvântului „gay” (care se referă la orientarea homosexuală). Cuvântul „lesbiană” îşi are etimologia în numele insulei greceşti antice Lesbos, în care a trăit vestita poetă lesbiană Sappho.

Pânzele celebrilor

Descrierea lesbianismului se regăseşte încă din vremea oraşului Pompei, în frescele ce au fost găsite prin săpăturile arheologice. Mult mai târziu, un număr mare de pictori europeni s-au inspirat din poveşti de dragoste între femei. Pictori precum Gustave Courbet sau Henri de Toulouse-Lautrec au exemplificat acest fel de dragoste în pânzele lor.

Descrierea explicită a modului în care două femei fac sex se regăseşte şi în cultura erotică japoneză, la pictori ca Utamoro sau Hokusai. Unul dintre cei mai importanţi pictori contemporani japonezi care prezintă femei în ipostaze erotice este Audrey Kawasaki.

Ce să mai spunem de filmele pentru adulţi sau pozele din revistele pentru bărbaţi? Nu ne referim numai la filmele pornografice. Cine poate spune că nu s-a uitat măcar de curiozitate la celebrul „Emmanuelle”, care are atâtea episoade şi parcă tot atâtea scene cu două femei făcând sex

. Dar cum să nu amintim de scena celebră din filmul „The Hunger” („Foamea”) – 1983, care conţine o scenă de seducţie între Catherine Deneuve şi Susan Sarandon, sau cum să nu aducem aminte de „Basic Instinct” în care Sharon Stone îşi seduce partenera de film?

In ziua de azi, vedetele nu îşi mai ascund orientările sexuale, au relaţii stabile, ies la rampă şi îşi exprimă liber dragostea. In acest context, ne-am gândit să vă prezentăm unele dintre cele mai mari staruri cu orientări lesbiene sau bisexuale sau care au declarat de-a lungul vremii aceste orientări.

Ingeriţa lui Charlie

Drew Barrymore, micuţa vedetă din „E.T.”, la 20 de ani, după o adolescenţă zbuciumată, cu droguri, beţii, petreceri până dimineaţa şi cure de dezintoxicare, a hotărât să încerce dragostea şi de partea cealaltă. In 2003, Drew a recunoscut în faţa presei că se consideră bisexuală şi a declarat: „Nu cred că pot fi toată viaţa numai cu o femeie.

Totuşi, nu este destul pentru mine.” In martie 2007, Jane Pratt, fost editor şi fondator al revistei „Sassy and Jane”, a declarat că la începutul anilor -90 a avut o relaţie toridă cu Drew.

Femei de toată viaţa

Portia de Rossi a devenit cunoscută prin rolul jucat în serialul „Ally McBeal”. S-a născut pe 31 ianuarie 1973, în Australia, şi a fost căsătorită doi ani cu regizorul de filme documentare Mel Metcalfe, dar în prezent a recunoscut că este lesbiană.

Intre anii 2000 şi 2004 a avut o relaţie cu Francesca Gregorini, fata actriţei Barbara Bach şi fiica vitregă a cunoscutului Beatles, Ringo Star. A încercat o relaţie şi cu actriţa de comedie Ellen DeGeneres. Cu toate că şi-a declarat orientarea în mod deschis, nu acceptă să i se facă publicitate pentru orientarea sexuală pe care o are.

A declarat ziariştilor: „Deşi sunt o femeie statornică, nu pot spune că o să fiu femeia unei singure femei toată viaţa”. De Rossi a fost aleasă printre cele mai frumoase 100 de femei din lume de către reviste ca „Stuff Magazine” sau „Maxim-s”.

Titirezul uman

Anne Heche, cunoscută actriţă, regizoare şi scenaristă, este renumită pentru nebunia din viaţa ei. Când cu femei, când cu bărbaţi, când declară că nu mai vrea să audă de bărbaţi în viaţa ei şi că femeile îi umplu golul din inimă… Este ceea ce se poate numi un titirez uman.

Relaţia ei cu actriţa de comedie Ellen Degeneres (da, vorbim de aceeaşi femeie care trăieşte în prezent cu Portia de Rossi) a început în anul 1997. La un moment dat, cele două chiar au declarat că vor să-şi legalizeze relaţia în Vermont (unde căsătoriile între doi parteneri de acelaşi sex sunt legale). Din păcate sau din fericire pentru Portia, cele două s-au despărţit în 2000, Anne schimbând din nou macazul.
Sursa:Atac





0 comments