Vedete la furat

Au o viaţă pe care mulţi oameni de rând o invidiază. Din punct de vedere material pot avea lucruri pe care ceilalţi nu şi le-ar putea permite.

Şi totuşi vedetele parcă vor să demonstreze cu orice că nu sunt modelele sociale pe care le vede publicul. Comportamentul deviant este o constantă a celebrităţilor şi acest lucru se poate vedea numai răsfoind presa zilnică.

Furtul din magazine este una dintre ocupaţiile preferate ale starurilor. În limba engleză termenul utilizat este „shoplifting”, iar în Occident a devenit o „marcă înregistrată”.

Winona Ryder

Cel mai cunoscut caz de furt din spaţii comericiale este aproape patologic. Prinsă în anul 2001 în timp ce încerca să părăsească magazinul Saks Fifth Avenue cu haine în valoare aproximativă de 5.500 de dolari, actriţa a fost condamnată la efectuarea a 480 de ore de muncă în serviciul comunităţii, o amendă de 3.700 de dolari şi peste 6.000 despăgubiri magazinului cu pricina.

După ispăşirea pedepsei, Winona (36 de ani) părea că s-a cuminţit. Eroare. Pe 20 martie, anul acesta, presa relata că actriţa încerca să plece din Hollywood CVC Pharmacy cu o trusă de machiaj pentru care „uitase” să plătească.

Eric Clapton

Cunoscutul chitarist povesteşte în cartea autobiografică Clapton: the Autobiography că împreună cu prietenii săi se distra grozav furând din magazine şi devastând trenuri.

„Amicii mei şi cu mine furam din magazine în Cobham şi Woking. Luam un tren din Guildford, alegeam un compartiment gol şi îl distrugeam. Spărgeam oglinzile, dădeam jos hărţile, tăiam plasa pentru bagaje cu bricegele, făceam zdrenţe tapiţeria, apoi fugeam ţipând şi râzând”, povesteşte artistul.

Shelley Morrison

Actriţa din Will & Grace a fost prinsă în 2003 furând bijuterii în valoare de peste 400 de dolari de la magazinul Robinsons-May din Los Angeles. Interesant este că în serial, Morrison (acum în vârstă de 71 de ani) interpreta rolul unei menajere (Rosario), acuzată în mod constant de furt.

Adam Rickitt

Actor englez, Rickitt (28 de ani) este mai cunoscut pentru rolul Nick Tilsley din soap-opera Coronation Street. A fost arestat de poliţie pentru că nu a achitat contravaloarea pentru o bucată de caşcaval, o sticlă de HP Sauce şi o cană de cafea. Actorul a spus că veştile neplăcute legate de familia sa l-au făcut să uite să plătească produsele pe care le avea asupra sa. Incidentul s-a petrecut în oraşul Auckland din Noua Zeelandă.

Juwan Howard

Baschetbalist la Houston Rockets, Howard (35 de ani) a fost înregistrat de o cameră de supravheghere în timp ce încerca să fure o pereche de ochelari de soare, dintr-un magazin din Florida. Poliţia a raportat că sportivul a pus ochelarii în buzunar când vânzătorul nu era atent. Incidentul s-a petrecut în 2006, iar Howard câştiga atunci circa 6 milioane de dolari anual şi deţinea mai multe proprietăţi.

Olga Korbut

Fostă medaliată olimpică, fosta gimnastă a URSS Olga Korbut (52 de ani) a fost implicată într-un incident asemănător în anul februarie 2002. Ea a fost văzută în timp ce încerca să fure dintr-o băcănie din statul Georgia (SUA) produse în valoare totală de 19 dolari.

Jennifer Capriati


Jucătoare de tenis de mare succes, Capriati (32 de ani) a fost implicată în mai multe incidente, fiind arestată în decembrie 1993 pentru furt, iar în mai 1994 pentru posesie de marijuana. Ea a încercat să sustragă un inel din metal preţios dintr-un mic magazin din Florida.

Rex Reed

Criticul de film şi omul de televiziune Rex Reed (69 de ani) a petrecut o noapte la închisoare după ce asupra sa, la ieşirea dintr-un magazin de specialitate, au fost găsite trei cd-uri cu muzică pentru care nu achitase contravaloarea. Reed a susţinut că a uitat să le plătească, iar când s-a oferit să facă asta, a fost refuzat. În cele din urmă, acuzaţiile au fost retrase.

Bess Myerson

Fosta Miss America şi multă vreme politician de orientare democrată, responsabil în afacerile interne ale New York-ului, Bess Myerson (84 de ani) a fost prinsă furând dintr-un magazin, în anul 1987. Asupra ei s-a găsit o „pradă” de 44 de dolari.

Pete Doherty

Solistul trupei Babyshambles a fost suspectat că în 2006 a furat, împreună cu un grup de apropiaţi, instrumente muzicale în valoare de 120 de lire sterline dintr-un magazin de specialitate din Marea Britanie, agresând clienţii aflaţi în interior. Fostul iubit al modelului Kate Moss este un consumator de droguri notoriu şi a fost internat la dezintoxicare de mai multe ori.

Britney Spears


Pe 18 februarie 2008 cântăreaţa (27 de ani) a iscat din nou vâlvă în presă, de data aceasta pentru că a „uitat” să plătească pentru o haină în valoare de 200 de dolari, pe care a luat-o dintr-un magazin de modă din Los Angeles. Cele 25 de persoane care o însoţeau au început să se certe cu staff-ul magazinului când lui Britney i s-a cerut să achite produsul. Anul trecut ea a mai fost acuzată că a furat o perucă dintr-un sex-shop şi că nu a plătit consumaţia la hotelul „The Four Seasons” din acelaşi oraş.

Bai Ling


Tot în februarie, actriţa americană de origine chineză Bai Ling (37 de ani) a fost acuzată de vânzătoarea unui magazin de cadouri din incinta Aeroportului Internaţional din Los Angeles că a furat două reviste şi un set de baterii electrice. Actriţa a declarat ulterior că a făcut o „greşeală nevinovată”.
Sursa:Click





0 comments